Wat Is Een Boxspring?


Wat is nou eigenlijk een boxspring en waarom is dit zo’n goed bed dat het ook wel hotelbed wordt genoemd? Wat zijn de voordelen en nadelen van dit type bed? Waarop moet je letten, wanneer je besluit om een boxspring te kopen? Is een boxspring duur of valt dat in de praktijk relatief nogal mee? Lees hieronder meer over dit speciale bed dat garant staat voor heerlijk slapen!.

Vrij vertaald is een boxspring een “bak met springveren”, een goed ondersteunend en ventilerend slaapsysteem. Een boxspring mag je pas zo noemen als deze is voorzien van een Bonellveer of een pocketveer (stalenveer in een zakje) en niet een houten plaat of een stuk schuim wat gestoffeerd is. Met alle aanbiedingen tegenwoordig ziet een consument door de bomen het bos niet meer en zien veel boxsprings en opties er hetzelfde eruit.

Een boxspring wordt afgewerkt door een matras (europese manier) of een gestoffeerde matras met topper (scandinavische manier) en kan verder aangekleed worden met bijv; hoofdbord, voetenbord en kastjes.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?
Een boxspring is een goed ondersteunend systeem, dat makkelijk met de contouren van het lichaam mee gaat. Door het vele lucht tussen de veren is het ook een optimaal ventilerend slaapsysteem. Met de boxspring kunnen we eigenlijk alle type slapers aan hun wensen voldoen, van een hardslaapsysteem tot een waterbed.

Wat zijn de nadelen van een boxspring?
Let goed op qua maatvoeringen als je een boxspring bestelt. Boxsprings komen in grote delen aan. Let dus op bijv. de draai van de trap.

Waarop moet je letten bij het kopen van een boxspring?
Laat u niet zomaar wat aansmeren en denk er goed over na. U slaapt immers 1/3 van uw leven. Er zijn zoveel types en prijsverschillen dat het moeilijk is te zien voor de klant waarvoor hij betaalt. Laat u dan ook goed informeren. Let bijv. op draaddikte van de veren, het soortelijk gewicht van afwerklagen, garanties enz.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor goed (slaap)advies? Vul dan snel onderstaand formulier in:

Afrekenen